Let’s start with introduction

When I started a maternity leave and stayed at home with my first born child I soon realized that it was nearly impossible to keep my hobbies and activities. Of course I didn’t expect to be as active as before but weeks turned into months and months into years and I still didn’t have my hobbies and activities back.

That’s of course my own fault. I could organize time. But instead of turning into my old hobbies I started to plan this blog. My own place where I could share my thoughts and tips and our everyday life. I decided to write both in English and Finnish just because I like to read international blogs and get sneak peaks of different families and cultures.

At the moment we are a family of three. Me, my husband and our two-year-old son. We live in the Helsinki area, Finland, in a house we bought a year ago. I’m a university graduated teacher with a master’s degree in theology and I also have a bachelor degree in business. At the moment I’m on maternity leave because we are expecting our twins to be born soon.

In these pictures there’s a fox that came to our back yard on the other day!  It was hanging out there for a long time while we were watching it and taking photos.

You are warmly welcome to follow this little blog of mine!

Aloittaessani äitiyslomani ensimmäisen lapseni kanssa huomasin pian, että pienen lapsen kanssa oli lähes mahdotonta säilyttää vanha aktiivinen elämä. En toki odottanutkaan, että voisin jatkaa samaan malliin mutta päivät ja viikot kuluivat, eikä mulla tuntunut olevan mitään omaa. Omasta syystä tietenkin, olisinhan voinut järjestää aikaa mutta jotenkin se vauva-arki vaan vei mukanaan.

Vanhoihin harrastuksiin kääntymisen sijaan aloin suunnitella tätä blogia. Tarkoituksena olisi luoda paikka omille ajatuksilleni ja ehkäpä myös jakaa jotain vinkkejä tai ainakin arkielämäämme. Päätin kirjoittaa sekä suomeksi että englanniksi ihan sen vuoksi, että pidän kansainvälisten blogien lukemisesta. Minusta on kiehtovaa kurkistaa eri kulttuureihin ja perheisiin.

Tällä hetkellä olemme kolmihenkinen perhe. Perheeseemme kuuluu itseni lisäksi, aviomieheni sekä kaksivuotias poikamme. Asumme vuosi sitten ostamassamme talossa pääkaupunkiseudulla. Itselläni on opettajan tutkinto yliopistosta ja amk-tutkinto liiketaloudesta. Tällä hetkellä olen äitiyslomalla, sillä odotamme kaksosia syntyväksi pian.

Kuvissa kettu, jotta pääsimme eräänä aamuna seuraamaan ikkunamme takaa!

Tervetuloa seuraamaan blogia!

2 thoughts on “Let’s start with introduction

  1. Great start. Congratulations. It is wise to write in many languages, when thinking about international readers and Your future blog followers / readers. If You have not had before a blog, then remember to visit always commenter’s blog and leave Your comment there. Positive comments will reward the best.

    I love very much Your fox photos.

    Have a great start this new week.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s