Ooh, Shiny!

I shared some of these photos before but here’s a story behind them. Sea view is something that always caughts my eyes. Commuting to work I see the sunrise over the sea every morning and I never get bored to that. I have taken hundreds of similar photos of the sea from the same bus stop. I get excited about the sea and the sunrise, take photos and then realize that I have taken the same photos over and over again. ūüėÄ

Jotkut näistä kuvista jaoinkin jo aiemmin mutta nyt tulee myös stoori niiden takaa. Tykkään merestä. Jään aina tuijottamaan merinäköalaa, jos sellaisen huomaan. Työmatkallani ihailen merta ja vuodenajasta riippuen myös auringonnousua joka aamu enkä kyllästy siihen koskaan. Mulla on varmasti satoja samanlaisia kuvia siitä auringonnoususta siltä samalta bussipysäkiltä. Ensin mä innostun siitä, napsin kuvia ja hetken päästä tajuan, että mulla on jo niitä samoja kuvia vaikka kuinka paljon.

When I get to decide a place for a date night or a hangout with friends I always choose a place by the seaside.

Sillon kun on mun vuoro päättää paikka treffeille tai voin vaikuttaa ystävien illanviettopaikkaan, valitsen aina merenrantapaikan.

Little while back we had a date with my husband and I chose this place called Nokkalan Majakka in Espoo. First we had dinner and while we were finishing our drinks we saw a small ferry come to the pier. We asked if we could get to some island with the ferry but they said we would sure get to some island but he was going for his last circle around the islands so if we went to some island we wouldn’t get back.

Vähän aikaa sitten me oltiin miehen kanssa treffeillä Nokkalan Majakassa Espoossa. Ensin syötiin ja just kun oltiin lopettelemassa juomia, huomattiin että laituriin tuli sellainen pieni saaristovene. Me kysyttiin, että pääseekö sillä vielä jonnekin saareen ja saatiin vastaus, että pääsee toki mutta enää ei pääse pois, koska hän oli tekemässä viimeisen lenkkinsä.

Since it was a date, we were not busy and we had already had our dinner, so we hopped on to the ferry and got a sightseeing island tour for free. (Though that might have been an error)

Me oltiin treffeillä, joten kiirettä ei ollut, oltiin jo syöty, joten hyppäsimme lauttaan ja lähdimme saarikierrokselle. Se ei edes maksanut mitään. (Joskin siinä saattoi myös tapahtua virhe)

I love (and miss) that kind of small ex tempore things we used to do before kids. Here are some photos from our sightseen tour!

Mä niin tykkään (ja samalla ikävöin) tän tyyppisiä pieniä ex tempore juttuja, joita me tehtiin ennen lapsia usein. Tässä hieman kuvia meidän turistikierrokselta.

This is my take on to the weekly photo challenge.

Greetings! Terkuin

Mannamaria


5 thoughts on “Ooh, Shiny!

  1. Pingback: Shiny: Selfie with Seals | What's (in) the picture?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s